به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، شرکت های دانش بنیان و فناوران در سال های اخیر توانسته اند در بسیاری از عرصه ها حضور داشته باشند و از طریق داخلی سازی محصولات در جهت کاهش خروج ارز گام بردارند، اما تداوم این امر مسیر مستلزم داشتن سرمایه و بودجه کافی برای تکمیل تست ها می باشد.
علی اصغر نجیمیدبیر، منشی گروه کاری ستاد صنعت و بازار فناوری درباره حمایت از شرکت های دانش بنیان گفت: دو نوع کسب فناوری داریم که در یک مدل شرکت ها با تحقیق و توسعه داخلی فناوری خود را توسعه می دهند. در مدل دوم، ما برای ارائه فناوری به یک خوشه از طریق مکانیسمهای نوآوری باز کار میکنیم و برنامههایی برای هر دو در ستاد فناوری نانو وجود دارد.
وی ادامه داد: در رویداد “Rinkset” مدل توسعه داخلی شرکت ارائه می شود، در این برنامه دو ایده فناورانه به شرکت ها ارائه می شود و ما امکانات و پشتیبانی را ارائه می دهیم تا آنها بتوانند با کمک تیم تحقیق و توسعه خود را انجام دهند. ».
نجیمی وی افزود: در مدل دوم که شبکه مبادلات نامیده می شود، تقاضاهای صنعتی را برای شرکت های دانش بنیان معرفی می کنیم یا شرکت های دانش بنیان بزرگی را که قصد برون سپاری محصولات تحقیق و توسعه را به سایر شرکت های توانمند دارند معرفی می کنیم. با یکدیگر موافقت کرده و اقدامات لازم را انجام دهد.
منشی گروه کاری ستاد فناوری صنعت و بازار یادآور شد: به طور کلی فرآیندهای ستاد نانو به این معنا تسهیل کننده ارتباطات در این مدل است و در مدل اول ارائه تسهیلات مالی و حمایت معنوی برای تجاری سازی خدمات مانند معرفی فناوری و کمک به انجام پروژه هایی از جمله تهیه آزمایشگاه، مواد اولیه لازم و…
نجیمی وی در پایان گفت: تسهیلات اعطایی به شرکت های دانش بنیان بر اساس پروژه های آنها است. با توجه به تقاضای زیاد و محدودیت منابع، در حال حاضر سقف اعطای تسهیلات یک و نیم میلیارد است که در صورت موفقیت محصول شرکت به عنوان وام و بخشی از آن بلاعوض خواهد بود. برای امتحان پروژهپروژه های مهم و استراتژیک باید از منابع دیگر تامین شود تا طرح به طور قطعی عملیاتی شود.
پایان پیام/
می توانید این مقاله را ویرایش کنید
این مقاله را به صفحه اول پیشنهاد دهید