رد پای دلخوری ساپینتو از فتح الله زاده در بیانیه تهدید آمیز باشگاه استقلال


نام سامانه کدال تا حالا به گوش تان خورده است؟ شفافیت مالی در بورس چطور؟ با این واژه چقدر آشنا هستید؟ درباره اطلاعات و گردش آزاد اطلاعات چه چیزی می دانید؟ اگر شما درباره این واژه ها و تعاریف اطلاعات دارید، همین حالا حداقل چند قدم از بیانیه نویس رسانه رسمی باشگاه استقلال و یکی از معاونان این باشگاه که از زمان مصطفی آجورلو در مجموعه آبی مانده، جلوتر هستید.

به گزارش ، در روزهای ابتدایی هفته جاری، دو خبر مهم درباره قراردادهای سرمربی و یکی از بازیکنان استقلال در فضای مجازی منتشر شد. یکی از اخبار مربوط به آپشن های قرارداد ریکاردو ساپینتو، سرمربی استقلال بود و دیگری در مورد قرارداد ترکمنچای گونه با کاوه رضایی که این دو خبر حسابی در فضای مجازی سر و صدا به پا کرد و یک بار دیگر نحوه مدیریت مصطفی آجورلو و عملکرد تیم این مدیر در نقل و انتقالات را به طور کامل زیر سوال برد.

 

 

داستان قرار و مدار باشگاه استقلال و توافق نامه عجیب مصطفی آجورلو با کاوه رضایی را یکی از خبرگزاری ها منتشر کرد که در این خبر همراه متن، عکس توافق نامه باشگاه و کاوه رضایی روی سر برگ باشگاه استقلال منعکس شده بود. خبر قرارداد ریکاردو ساپینتو و آپشن هایش هم از طریق رسانه منتشر شد اما هیچ یک از اسناد باشگاه استقلال را منتشر نکرد و فقط مفاد تفاهم نامه را نوشت.

اما در کمال تعجب باشگاه استقلال به جای اینکه از انتشار اسناد و سر برگ خودش شاکی باشد، از رسانه شاکی شد که چرا قرارداد ساپینتو را به شکل متن خبر منتشر کرده است؟ البته دوستان قطعا در مورد گاف بزرگی که مدیریت سابق باشگاه در مورد کاوه رضایی داده، حرفی نداشتند بزنند و شاید هم خوشحال و راضی بودند از اینکه این موضوع در حال علنی شدن است و مدیریت سابق بیشتر زیر سوال می رود اما نحوه برخودشان با انتشار خبر آپشن های قرارداد ریکاردو ساپینتو در رسانه واقعا عجیب بود.

رسانه رسمی باشگاه استقلال در واکنش به انتشار خبر جزییات قرارداد ریکاردو ساپینتو که به تایید یکی از مدیران این باشگاه رسیده بود و تمام مدیران فعلی و سابق این باشگاه می دانند این خبر دقیقا درست بوده، متنی را منتشر کرد که واقعا جای تعجب دارد.

هرچند انتشار این متن پشت پرده و داستانی دارد اما نمی توانیم از کنار متن ناشیانه ای که بیانیه نویس باشگاه به خواست یکی از معاونان باقی مانده از دوران مصطفی آجورلو منتشر کرده بی تفاوت بگذریم. اصل داستان این است ریکاردو ساپینتو از پخش این خبر شاکی می شود و به باشگاه خبر می دهد علی فتح الله زاده، مدیرعامل باشگاه قصد دارد با انتشار خبر قرارداد، او را تحت فشار و روبروی هواداران استقلال قرار بدهد. باشگاه هم برای اینکه به ساپینتو ثابت کند همچنین هدفی نداشته، با وجود اینکه می دانسته این خبر از کجا آمده و یکی از اعضای هیات مدیره و یکی از مدیران داخلی باشگاه این خبر و درستی آن را تایید کرده، دست به تکذیب این خبر می زند.

تا اینجای کار نمی توان از باشگاه استقلال ایراد گرفت. آن ها حق دارند نظر سرمربی تیم را تامین کنند. مخاطب هم خودش بهتر از همه می داند وقتی خبری در ایران به خصوص در فوتبال ایران تکذیب می شود، حتما آن خبر راست بوده است. معمولا خبری که دروغ باشد، باشگاه ها و فدراسیون از کنارش بی تفاوت عبور می کنند و به حساب شایعه می گذارند اما کافی است خبر راست باشد، در آن صورت بلافاصله ماشین تکذیب روشن می شود و همه می خواهند از دیوار حاشا بپرند.

اما مساله اینجاست این تکذیب به ناشیانه ترین شکل ممکن انجام شد. در حالی که گردش آزاد اطلاعات یعنی اینکه یک رسانه بتواند به راحتی اخبار را منتشر کند و اصلا خود باشگاه ها باید در راستای احترام به گردش آزاد اطلاعات، مبالغ قراردادها را به شکل شفاف منتشر کنند، بیانیه نویس باشگاه استقلال به خواست همان معاون بازمانده از دوران مصطفی آجورلو مدعی می شود رسانه ها اسرار باشگاه استقلال را منتشر کردند. اگر واقعا گلایه ای از انتشار اسناد و اسرار باشگاه استقلال بوده، خبر ساپینتو هیچ سندی نداشته و خبر کاوه رضایی همراه با سر برگ استقلال منتشر شده بود اما دوستان ناشیانه و از روی دانش اندک شان به کاهدون زدند.

معاون بازمانده از دوران آجورلو آیا تا به حال واژه کدال به گوشش خورده است؟ آیا چیزی درباره شفافیت مالی در بورس می داند؟ باشگاه استقلال وارد بورس شده که اسناد به شکل شفاف منتشر بشود، آن وقت معاون این باشگاه در حال تهدید است اگر رسانه ها درباره قراردادهای باشگاه استقلال گمانه زنی هم بکنند، این کار خلاف قانون است، در حالی که حرف های خودش مجرمانه و خلاف قانون است و بورس و فرابورس می توانند با این رفتار غیر حرفه ای و خلاف قانون برخورد کنند.

طبق قوانین بورس و فرابورس، باشگاه استقلال ملزم است برای آگاهی سهام داران تمام صورت های مالی خودش را به شکل شفاف منتشر کند. باشگاه استقلال باید به سهام داران توضیح بدهد چقدر به سرمربی خودش، اعضای کادرفنی و همینطور بازیکنان دستمزد می دهد؟ سهام داران باید بدانند حتی مدیران این باشگاه و کارمندان استقلال چه میزان حقوق می گیرند. این حق طبیعی سهام داران در بورس است که از تمام اطلاعات سازمان یا شرکتی که قصد خرید سهامش را دارند یا با خرید سهامش، سهام دارش شدند آگاه باشند.

اگر دوست دارید بدانید چرا استقلال طی یکی، دو سال اخیر تا این حد درباره مسائل مالی و قراردادها دچار مشکل شده، باید دلیلش را در حضور همین افراد در استقلال جستجو کنید. افرادی که هیچ گونه آگاهی از قوانین ندارند و در هزاره سوم هنوز هم نمی دانند گردش آزاد اطلاعات و دسترسی آزادانه به اطلاعات چیست و با وجود حضور باشگاه استقلال در بورس هنوز هم تصور می کنند مبلغ قرارداد بازیکنان یک سند محرمانه است که هیچ رسانه ای حتی حق گمانه زنی درباره آن را ندارد. با این دست مدیران و با این سطح دانش خدا به استقلال رحم کند.