قول رییس جهانی به نصیرزاده؛ سانتونخا: ایران شانس بالایی برای میزبانی پرورش‌اندام قهرمانی جهان دارد


رییس فدراسیون جهانی بدنسازی درباره مسابقات مستریونیورس صحبت کرد.

به گزارش ، نشست خبری رافائل سانتونخا، رئیس فدراسیون جهانی پرورش‌اندام (IFBB) و عبدالمهدی نصیرزاده، رئیس فدراسیون بدن‌سازی و پرورش‌اندام ایران در شهر رامسر، محل برگزاری رقابت‌های مستریونیورس ایران برگزار شد.

نصیرزاده در ابتدا اظهار داشت:

از ما می‌پرسند چرا این‌قدر مسابقه برگزار می‌کنی؛ یکی از شاخصه‌های بررسی فدراسیون‌ها همین مسابقه‌هاست و جذابیت‌های زیادی هم در این رابطه وجود دارد. در بدن‌سازی فقط یک فدراسیون داریم و خیلی‌ها مسابقات فِیک برگزار می‌کنند. ما جلوی هدررفتن ارز را می‌گیریم و درآمدزایی می‌کنیم؛ قطعاً چون سهم خیلی‌ها با برگزاری مسابقات گرفته شده، حاشیه‌هایی ایجاد می‌کنند. باید مسابقات بین‌المللی را در ایران برگزار کنیم چون دستاوردهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی زیادی برای ما خواهد داشت.

وی در ادامه بیان داشت:

گفتند چرا پولی که دریافت می‌کنید به یوروست و به دلار جایزه می‌دهید. ما نمی‌توانیم ارز از بازار آزاد بخریم و باید به ریال تبدیل کنیم تا از بانک ملی مرکزی دلار بگیریم، نه یورو. هر ورزشکاری در مسابقات بین‌المللی شرکت کند، باید ۲۰۰ یورو حق شرکت بدهد و این مستریونیورس هم بین‌المللی است و کارت حرفه‌ای می‌دهیم. حداقل ۳۵ یورو پول دفترچه داریم و با این حال بیش از ۱۰۰ ورزشکار هیچ پولی پرداخت نکرده‌اند. مابقی ورزشکاران هم از تخفیف‌هایی برخوردار شدند و باز ۵۰ درصد پول‌ها برای IFBB است. برگزاری این مسابقات اگر با حمایت‌های فرماندار، شهردار و مدیرکل استان نبود، امکان نداشت.

نصیرزاده پیرامون ورودی گران مسابقات و حضور کم‌رنگ‌تر ورزشکاران ایرانی، تاکید داشت:

۳۱۵ یورو ورودی ما نبوده، ۲۰۰ یورو برای ثبت‌نام، ۳۵ یورو دفترچه و ۸۰ یورو برای رنگ بدن بوده که به IFBB مربوط نیست. هزینه‌های جابه‌جایی، اسکان و تغذیه ورزشکاران را در این رویداد رایگان کرده‌ایم. ۴۰ هزار دلار هم جایزه درنظر گرفته‌ایم. درباره تست دوپینگ‌ها هم باید بگویم که به ستاد ملی مبارزه با دوپینگ نامه زدیم و گفتیم ماموران نادو را بفرستند، آقای نوروزی هم از هیات استان مازندران خواست که ماموران فدراسیون پزشکی ورزشی به سالن‌ها بیایند.

در ادامه نصیرزاده درباره میزبانی رقابتهای جهانی اذعان داشت:

از روزی که به فدراسیون آمدم، آرزوی مهم من این بود که میزبان مسابقات قهرمانی بزرگسالان جهان شویم. سانتونخا هم چندین دیدار با وزرای ورزش و جوانان و روسای کمیته‌های ملی المپیک ایران داشته اما شخص تصمیم‌گیر نیست و کنگره تصمیم می‌گیرد. قرار بود ۲۰۲۳ ما میزبان باشیم که به ما قول دادند به علت ذهنیت‌هایی که پیش آمده، موکول به ۲۰۲۴ کنیم تا هم زمان بهتری داشته باشیم و نظر مثبت کشورها را بگیریم. ۲۰۲۳ ما فقط میزبان قهرمانی دانشجویی هستیم، نه بزرگسالان جهان.

نصیرزاده درباره دیداری که با وزیر ورزش روسیه داشت، گفت:

ماتیستین سال‌ها رئیس فیزو بوده و چون من جایگاهی در IFBB داشتم، نشستی داشتیم تا راهنمایی بگیریم و کمک‌هایی داشته باشیم. الان که IFBB زیرمجموعه فیزوست، راهنمایی خواستیم تا ببینیم چطور این مسابقات می‌تواند در مسابقات یونیورسیاد شرکت کند. در ضمن بگویم که خیلی از ورزشکاران می‌روند یک رویداد دیگر شرکت کنند و کارت حرفه‌ای بگیرند چون سطح ورزشکاران ما بالاست. آن‌قدر هم رسانه‌های معاند علیه ما نوشته و گفته‌اند که سخت است اروپایی‌ها به مستریونیورس بیایند. ما قوی‌ترین‌های مردان را رایگان دعوت کرده‌ایم و توجیه اقتصادی هم داشته است.

سانتونخا: شانس ایران برای میزبانی پرورش‌اندام قهرمانی جهان ۲۰۲۴ بالاست

رافائل سانتونخا رییس فدراسیون جهانی پرورش اندام عنوان داشت:

این‌جا هستیم چون دوستان ورزش و این استان هستیم، تا رقابت‌های بین‌المللی مستریونیورس جام خلیج‌فارس را داشته باشیم. همه ورزش‌ها در کنار یکدیگر هستند، بادی‌بیلدینگ، فیتنس، قوی‌ترین مردان و … . بعد از ۲ ماه باز هم به ایران آمده‌ام چون فعالیت‌های زیادی در این کشور و فدراسیون ایران انجام می‌شود. فیتنس و بادی‌بیلدینگ برای ورزش‌های دیگر هم خیلی نیاز است و ما کنار فدراسیون ایران هستیم.

وی در ادامه بیان داشت:

باید بگویم IFBB فدراسیون جهانی متولی فیتنس و بدنسازی است چون توسط مقامات بین‌المللی ورزش به رسمیت شناخته شده؛ مثل OCA، ASC، پان‌امریکن، یونسکو، وادا و اسپورتاکود. این یک سازمان است با چارچوب، قوانین و اساس‌نامه که یکسری حقوق مشخص دارد. یک سازمان دموکراتیک هستیم که توسط ۲۰۴ کشور به رسمیت شناخته شده و کنگره IFBB تصمیم‌گیرنده ماست. هر ساله کنگره را برگزار می‌کنیم و تصمیمات را می‌گیریم، هر ۴ سال هم سمت‌ها انتخاب می‌شوند که بیان‌گر ساختار درست ماست. بادی‌بیلدینگ و فیتنس ورزش زیبایی برای خانواده‌هاست و تمرین و تغذیه مناسب هم ابزار سلامتی است.

سانتونخا رییس فدراسیون جهانی پرورش اندام درباره وضعیت نمایندگی فدراسیون تصریح داشت:

در بعضی از کشورها هنوز نمایندگی IFBB دست سازمان‌های خصوصی است اما در ایران فدراسیون این کشور به‌عنوان نماینده ما توسط مقامات ورزشی به رسمیت شناخته شده. نصیرزاده رئیس کمیسیون دانشگاهی IFBB هم هست و ایران در این سازمان جهانی نماینده دارد. در ۵ قاره جهان مسابقه برگزار می‌کنیم. با رئیس کمیته ملی المپیک شما هم دیدار داشتم. بعضی‌ها ممکن است بدن‌سازی را خارج از IFBB دنبال کنند که این یعنی یک ورزش را دنبال نمی‌کنند. باید یک فدراسیون و قوانینی وجود داشته باشند. بعضی سازمان‌های خصوصی هستند که در خیلی از ورزش‌های دیگر هم هست؛ مثل جودو و کاراته اما فقط یک فدراسیون رسمی داریم.

رئیس IFBB گفت:

ورزش در جامعه مدرن ابزار بسیار مهمی هست؛ ورزش با وجود زبان و فرهنگ متفاوت ما را گردهم آورده و من الان فکر می‌کنم در خانه خودم هستم. سازمان‌ها و افراد خصوصی برای این ورزش هستند ولی ما برای جامعه این‌جا هستیم. احترام و علاقه من برای کشور شماست.

در ادامه سانتونخا درباره هزینه‌های بالای مسابقات ضمن تاکید صحبت‌های نصیرزاده اظهار داشت:

۸۰ یوروی رنگ برای راحتی خود ورزشکاران گرفته شده که می‌توانند پرداخت نکنند. مابقی هزینه‌ها هم برای کمیته برگزاری مسابقات است. در شرایط اقتصادی بدی هستیم و باید تا حد امکان محدودیت‌ها را کاهش داده و هزینه‌ها را کم کنیم. در این باره با هم هم‌کاری می‌کنیم و هر ساله در کنگره IFBB تقسیم و تخصیص بودجه خواهیم داشت. درباره دوپینگ هم باید بگویم عضو سازمان WADA هستیم و ۲ مدل تست داریم؛ یکی حین مسابقات و یکی بعد از مسابقات. تست‌های حین مسابقه را برای رقابت‌های جهانی و قاره‌ای انجام می‌دهیم و خارج از مسابقات هم از تست‌های دیگر برای ورزشکارانی که با رنکینگ بالا آمده‌اند، انجام می‌دهیم.

رئیس IFBB در رابطه با این که آیا زمان میزبانی ایران در مسابقات جهانی فرا نرسیده، گفت:

نظر شخصی من این است که ایران کشوری است که در زمینه‌های زیادی پیشتاز شده و این کشور عاشق و حامی ورزش است. ایران قطعاً شایستگی میزبانی مسابقات جهانی را دارد و من این را به بسیاری از همکارانم گفته‌ام. ممکن است به زودی خبرهای خیلی خوبی را بشنوید. قطعاً بله؛ من در جواب‌هایم یک ملاحظاتی را دارم. باید توجه کنید مسابقات جهانی نزدیک به ۱۰۰ کشور شرکت‌کننده دارد که نیازمند هم‌کاری و بررسی‌های زیادی است. برای گرفتن میزبانی باید کاندیداتوری ثبت شود که انجام شده اما من این مژده را می‌دهم که در ۲۰۲۴، ایران شانس بسیار بالایی برای میزبانی دارد.

سانتونخا در خصوص میزبانی شهرستان رامسر از مستریونیورس تاکید کرد:

رابطه‌مان با این استان را ادامه می‌دهیم؛ با توجه به محیط زیبای رامسر، این شهر می‌تواند پایتخت فیتنس جهان باشد. ورزش می‌تواند خیلی مسائل دیگر را هم به‌دنبال داشته باشد. وقتی درب‌های ورزش باز شوند؛ آن شهر دیده شده و درب‌های توریسم را باز کرده. ورزش در زمینه‌های آموزشی و بیزنسی به ما کمک می‌کند، مثل یک ابزار مدرن رانندگی. به این چیزی که الان هست، توریسم فعال می‌گوییم. خبر این رویداد مهم بین‌المللی در سراسر جهان پخش شده و این یعنی تبلیغ. با کار کردن و تلاش در این سطح، موفقیت تضمین‌شده است. با حمایت مقامات و کار گروهی، ایران بیش‌تر دیده خواهد شد. خود کشورها تصمیم‌گیرنده برای حضور در ایران هستند و هزینه‌ها، شرایط کشوری، مشکلات ویزایی یا هر چیز دیگر ممکن است. ایران کشور امنی است و توان برگزاری خیلی رویدادها را دارد.

سانتونخا درباره کمیته توسعه در IFBB خاطرنشان ساخت:

فدراسیون جهانی هر سال از هر فدراسیون ملی ۵۰۰ یورو می‌گیرد و این تنها دریافتی ماست. این حق عضویت سالیانه است که درخواست می‌کنیم. هماهنگی‌ها هم در این رابطه صورت می‌گیرد و کمیته‌های زیادی در فدراسیون داریم. برنامه‌هایی برای توسعه و کمک به فدراسیون‌های ملی داریم که در آفریقا و اقیانوسیه پیش می‌بریم. بحث مسابقات جداست و من درباره دریافتی از فدراسیون‌ها صحبت می‌کنم. IFBB یک بودجه‌ای دارد که توسط اسپانسرها، رویدادهای بین‌المللی و میزبانی‌ها انجام می‌شود.